Tuesday, September 16, 2008

Na Nach Kipot!

In the mail today! From: The Na Nach Store.

13 comments:

Nike @ www.judaistik.se said...

Oooh, bonusmaterial också! ;-)

Mosiah said...
This comment has been removed by the author.
Mosiah said...

Hehe... kolla på mitt huvud, där sitter det redan (en svart) sådan. Låt nu oss läsare se en bild på dig i din! Sitter för övrigt själv just nu i en annan breslovkippa jag har, som det står något på jiddish på. Är det någon som kan läsa det språket och är villig att översätta texten, så heja gärna på mig! 1.

Nike said...

På tal om nåt helt annat än Na Nach: en anställd på jobbet gav mig en fantastiskt fin present idag... för att mota bort min förkylning fick jag en badolja eller vad man kan kalla det, ganska oansenlig tills man vänder på förpackningen - för vad står på baksidan om inte: "a gentile antiseptic"!

Rabbi von Sydow said...

Jepps, lite bonus-stickers bl a. Vore kul med fler klistermärken - då folk verkligen skulle undra vad det var - om man satte upp ett par i stan ;-)

reb ekblad said...

Riktigt nice. Jag har själv funderat på att beställa en, hur lång tid tar leveransen?

Mosiah said...

När vi ändå är inne på Nachman och så, tänkte jag att jag kunde dela med mig av en lite smått underhållande reflektion: När jag var i Jerusalem förra året, så var jag och min fästmö och åt på en pizzeria i Mea Shearim. Jag hade på mig en t-shirt med Haile Selassie, som pryds av en stor bild på hans huvud i full utstyrsel från hans kröning. En hasidisk man kom fram jätteglad till mig, gjorde tummarna upp och berömde mig för t-shirten, som han uppenbarligen gillade väldigt mycket. Jag tänkte att det var konstigt att någon som han kände till och gillade Selassie, men jag blev givetvis glad över hans reaktion ändå. Fast nu så här i efterhand, efter att ha hört om Nachman och sett bilder föreställande honom, tror jag mig kunna konstatera att han förmodligen trodde att det var Nachman på min t-shirt. Därför att det finns en viss likhet mellan Selassie och de målade bilder av Nachman som cirkulerar - liknande ansiktsuttryck, ungefär samma svarta skägglängd. Tyckte det var ganska underhållande när jag senare insåg varför hans reaktion antagligen var som jag precis beskrivit.

Reb Ekblad said...

Du råkar inte vara mormon, Mosiah?

Mosiah said...

O, nej, jag är ingen mormon. Jag är en obenämnd kristen - jag tillhör ingen församling alls, utan läser bara skriften för mig själv. Antar sedan att du frågar eftersom det tydligen ska finnas någon kung eller liknande som hette Mosiah och som är betydande för mormonerna? Har hört om det, men det var inget jag kände till när jag antog mitt namn. Hade bara hört namnet genom att känna till Marcus Garvey (det är hans andranamn), och vid ett tillfälle i mitt liv förstod jag att det är namnet jag bär inför Härskaren; mitt andliga namn.

Reb Ekblad said...
This comment has been removed by the author.
Akiva said...

treif

Rabbi von Sydow said...

mosiah> hah, kul historia och jag känner igen den lite.

Jag hade en jäkla massa Haile Selassie-t-shirts när jag var liten. Har tillåmed en Marcus Garvey-bok här nånstans ,-)

Leveransen tog under en vecka! Men jag tror de postade den redan innan de fått mina pengar.

Little Rascal said...

That's so cool!
I want one as well!